Booking.com

Határátlépés Horvátország felé, beutazás Horvátországba.

A legfrissebb információk

Utazás előtt mindig érdemes ellenőrizni az éppen aktuális változásokat, intézkedéseket, esetleges szigorításokat Magyarország Konzuli Szolgálatának oldalán, mely magyar nyelven elérhető, míg angolul a koronavirus.hr oldalon tájékozódhatunk.

A fent említett két oldal hivatalos forrás és részletesen tárgyalja a belépés feltételeit, az alábbiakban csak a legfontosabb tudnivalókat emeljük ki.

Milyen feltételekkel utazhatunk be Horvátországba?

A határátlépés Horvátország felé karantén nélkül lehetséges, amennyiben:

Mik a hazautazás szabályai?

  • Horvátországból Magyarországra a magyar állampolgárok korlátozás nélkül visszatérhetnek a megfelelő úti okmányok bemutatásával

Kötelező e maszkot viselni Horvátországban?

Maszkot kell viselni a következő szituációkban: tömegközlekedés során, a hivatalokban, az üzletekben, bankokban, postákon, az egészségügyi és oktatási intézményekben, valamint a szolgáltatást nyújtó vállalkozásoknál. Azokon a nyílt helyeken, ahol nem lehet megvalósítani a 1,5 méteres távolság tartását, szintén kötelező a maszkviselés. Gyülekezési korlátozások, távolságtartási szabályok jelenleg is érvényben vannak, ezek régiónként eltérőek lehetnek.

Lehet e szállást foglalni Horvátországba?

Természetesen lehet, de arra érdemes figyelni, hogy foglalásunk díjmentesen lemondható legyen. Ha már döntöttél a horvátországi nyaralás mellett, akkor nézz szét a foglalható szállások között pl. itt. Ha még nem tudod melyik várost válaszd, gyűjts ötletet itt.

Tipp: Ha szeretnél nagyon felkészülten érkezni Horvátországba, nézd át a hasznos horvát kifejezések listáját és a találsz az oldalunkon egy koronavírus mini szótárt, hogy könnyebben tudd értelmezni a kinti híreket.

A cikk 2021. július 2-án frissült.