Booking.com

Opatija másképp Abbázia néven szerepel a térképen és sok magyar ember szívében. Az Isztriai-félsziget festői szépségű tengerparti települése 8 km-re fekszik Rijekától. Elhelyezkedésének köszönhetően Magyarországról rövid idő alatt megközelíthető, emiatt ideális választás akkor is ha csak egy hosszú hétvégére tudunk leruccanni az Adriára.

Opatija látnivalók

Opatija nem csak gyönyörű természeti környezetével hívja fel magára a figyelmet. A látogatókat itt gazdag történelmi és kulturális örökség várja, mesés parkok, hangulatos sétányok, idilli villák társaságában. Kíváncsi vagy milyen szálláshelyek vannak itt? Kattints és rögtön megtudod.

Lungomare sétány

Közvetlenül a tengerpart mentén fekszik a 12 km hosszú Lungomare sétány, mely Voloskotól indul és egészen Lovranig tart. Egyik oldalt a tenger szépségeit csodálhatjuk, számos kis öböllel, sziklás parttal – másik oldalt pompázatos villaépületek sorakoznak. A rendezett, kiépített sétány mentén jó néhány strand is utunkba esik majd.

Lány sirállyal

A Lány sirállyal szobor Opatija szimbólumává, jelképévé vált. Zvonko Car horvát szobrászművész alkotta 1956-ban. Korábban egy másik szobor állt a helyén, mely a Tenger madonnája címet viselte, de az időjárás tönkretette. Ezt az alkotást ma a Horvát Turizmus Múzeum őrzi, a Villa Angiolina-ban, míg másolata a szent Jakov templom előtti téren díszeleg.

Angiolina park

Opatija központi parkja, az Angiolina park, szintén kihagyhatatlan állomás az Opatija látnivalók listánkon. A rendezett parkban számos különleges növényfajt csodálhatunk meg. A Villa Angiolina épülete ma a Horvát Turizmus Múzeumának ad otthont és ez a város első villaépülete.

Hotel Kvarner – az Adriai tengerpart első szállodája

1884-ben nyitotta meg kapuit az első tengerparti szálloda az Adria keleti partján. A Hotel Kvarner imponzáns épületét eleinte tüdőgyógyászati szanatóriumnak szánták. Ha nem is itt szállunk meg, érdemes megcsodálnunk az épületet. Kristályterme gyönyörű kristály csillárokkal díszített és kulturális rendezvényeknek ad helyszínt.

Hírességek sétánya

A sétány 2005-ben kelt életre, hogy Horvátország hírességeinek, tudósainak, sportolóinak, művészeinek állítson emléket és adjon elismerést. A díjat posztumusz is meg lehet kapni, így akit megszavaznak, az saját csillagot kap a sétányon.

Carmen Sylva sétány

Ha kirándulni támad kedvünk, fedezzük fel a Carmen Sylva erdei ösvényt, mely a tenger partjától kicsit távolabb található. Éppen emiatt nyújt különleges, természetközeli élményt. A friss levegő és az ellenálhatatlan erdei illatok mindenkit lenyűgöznek. A szűkös sétány egy erdőn keresztül vezet a kilátóig, ahonnan nem mindennapi kilátás tárul elénk.

Tipp: Fedezd fel az Isztria további rejtett kincseit is ide kattintva.

Strandok

Opatija minden korosztály számára élvezhető strandokkal várja a látogatókat. A város központi részén az exkluzív Lido strand található, míg a szomszédos Angiolina nevű strand retro stílusban újult meg. A Slatina nevet viseli a városi strand, melynek betonozott és homokos részei vannak. Gyermekkel az aprókavicsos Lipovica strand is jó választás lehet.

Szállás tippek Opatija

Ha közvetelenül a parton keresel szállodát, ajánlom figyelmedbe a Hotel Ambassadort! Központi elhelyezkedésű a Hotel Lungomare is, nagyszerűen fogod magad érezni itt. Ha inkább apartmanban szállnál meg, ellenőrizd az elérhető szabad férőhelyeket itt vagy keress a lenti térkép segítségével.

Booking.com