Booking.com

Az őszi szünet remek alkalom új élmények begyűjtésére. A tanév első hosszabb szünete idején sok program közül választhatnak a családok. A nagyjából egy hetes szünetben remek ötlet 3-4 napra elutazni, kirándulni, feltöltődni – de akár egy egy hetes nyaralás vagy körutazás is belefér. A lényeg, hogy ilyenkor a család együtt van, az együtt töltött időt pedig semmi sem tudja pótolni. Nézzük mivel tehetjük igazán tartalmassá ezeket a pillanatokat, ha szívesen utazunk valamelyik szomszédos országba!


1. Bécsi városnézés az őszi szünetben

Ausztria fővárosa igazán nagyszerű őszi úticél, bőven akad itt gyerekek részére is érdekes látnivaló és program. Bécsben feltétlenül látogassuk meg a város jelképét, a Szent István-székesegyházat (Stephansdom) valamint a Hundertwasserhaus épületét, mely különleges formájával és színes megjelenésével kápráztat el felnőtteket és gyerekeket egyaránt. Szintén kihagyhatatlan a Prater, mely több, mint 250 attrakcióval és óriáskerekével gondoskodik arról, hogy jól szórakozzunk. Bécsben sok érdekes múzeum van és minden napra akad program gyerekek részére is!

+Tipp: Ha Bécsben jártok, látogassátok meg a csodás Schönbrunni Állatkertet! Szuper családi program! Szállások a közelben itt!


2. Kirándulás, természetjárás Szlovákia csodaszép tájain

Ha városnézés helyett szívesebben járjátok az erdőt, Szlovákiában bőven akad erre megfelelő terep. A Szlovák Paradicsom Nemzeti Park területe például több izgalmas túraútvonalat kínál, viszont csak 12 év feletti gyerekkel javasolt (keress szállást a környékén itt.). Ha kisebb gyerekkel indulunk kirándulni, talán kicsit ijesztő gondolatnak tűnik a Tátrának nekiindulni. Vannak viszont útvonalak, melyeket gyerekkel együtt is gond nélkül teljesíthetünk. Ilyen például az Ótátrafüredről induló Tarajka turistaút. Miután ezt már sikeresen teljesítettük, indulhatunk a Poprádi-tóhoz és semmiképp se hagyjuk ki a Fátyol-vízesést. Különös szépségű a táj ezeken a területeken, a szállások pedig kedvező áron elérhetőek.

+Tipp: Szálljatok meg a Tatralandia Aquapark közelében, ahonnan a vízi élményeken túl szintén remek kirándulásokat tehettek a környéken. Nézd meg mi foglalható itt!


3. Felvidéki körutazás az őszi szünetben

Ha több napot is rá tudunk szánni, ismerkedjünk meg Szlovákiával egy körutazás alatt. A fent említett szépségeken kívül feltétlenül látogassunk el Kassára, ahol a hangulatos belvárosban sétálva a magyar kultúra nyomaira bukkanhatunk. Ne hagyjuk ki Besztercebányát, ahol a történelmi belvárosban gyönyörködhetünk, szintén sok magyar vonatkozással. Innen az Alacsony Tátrába is kirándulhatunk. Szálljunk meg Liptószentmiklóson (szállások itt), ahonnan sok érdekes kirándulás tehetünk az Alacsony és a Magas Tátrába is. Lőcse, Eperjes, Késmárk szintén azon városkák közé tartozik, melyeket érdemes meglátogatni.


4. Erdély, nagyszerű választás az őszi szünet idejére

Erdély azon helyek közé tartozik, ahol a meseszép táj és a történelmi múlt keveredik. A látnivalók sokaságát lehetetlen itt pár mondatban felsorolni. Ősszel különleges hangulatot áraszt a táj, az őszi erdő színei igazán varázslatos látványt nyújtanak. Dönthetünk tehát a természetjárás mellett, de ha inkább városlátogatáshoz van kedvünk, látogassunk el például Nagyváradra, Temesvárra vagy Kolozsvárra. Erdélyi szállások elérhetőek itt.


5. Kirándulás a vízeséseiről ismert Plitvicei tavakhoz

Horvátország egyik legszebb nemzeti parkja ősszel is várja látogatóit. A belépőjegyek ára ilyenkor már kedvezőbb, mint nyáron, amikor rengeteg a turista. A Plitvicei tavak Karlovactól 75 km-re, míg az Adriai tengertől nagyjából 100 km-re található. Ha tehát úgy döntünk, hogy meglátogatjuk a csodás vízeséseket, akár a tengerhez is leugorhatunk, ha strandolni nem is, gyönyörködni biztosan tudunk. Nézz utána mi foglalható a Plitvicei tavaknál ide kattintva.


6. Kirándulás és városnézés Szlovéniában

Szlovénia is hazánkkal szomszédos ország, kitűnő célpont őszi kiránduláshoz. Ahova feltétlenül érdemes ellátogatni az a hegyekkel és erdővel körülvett Bledi tó. Különlegessége, hogy a tó közepén egy aprócska sziget található, melyen egy templom áll. A tavat körbesétálhatjuk, a csodálhatjuk a panorámát a várból és a kis szigetre is átevezhetünk. Szuperizgalmas program. Foglalj szállást a környéken itt. Ha mégis városnézéshez támad kedvünk ismerkedjünk meg Szlovénia fővárosával, Ljubljanaval. Ha a Bledi tó közelében szálltunk meg, érdemes egy kirándulást tenni a Triglav-csúcsra, mely Szlovénia legmagasabb pontja (2864 m).


7. Kikapcsolódás az őszi szünet alatt Karintia mesés tájain

Ha olyan helyen töltenétek szívesen együtt a családi pillanatokat, ahol nem hemzseg a tömeg, akkor válasszátok a szomszédos Auszria déli részét, Karintiát. A hangulatos alpesi táj remek kikapcsolódást és egymásra hangoldást biztosít. Amit mindenképp érdemes ezen a vidéken meglátogatni az a Nockberg Nemzeti Park, ahol kényelmes túrákon vehetünk részt. Látogassátok meg a környék tavait is! A Wörthi-tó közülük a legnagyobb és legismertebb, a második legnagyobb a Millstatti-tó, míg az Ossiachi-tó a harmadik. Szállások Karintia vidékein itt!


Kiemelt kép: pixabay