Booking.com

Görögország minden évben nagyjából 12 millió látogatót fogad és a magyar turisták körében is az egyik legkedveltebb külföldi üdülőhely. Görögország tengerpartjának és szigetvilágának köszönheti legtöbb látogatóját, emellett az ókori Hellas emlékei is sok érdeklődőt vonzanak.

Mit kell tudnunk ha Görögország lesz nyaralásunk helyszíne?

Görögország hivatalos nyelve a görög és értik az angolt. A lakosság legnagyobb része görög ortodox vallású. Hivatalos pénzfizetési eszközük az euró. Magyarországhoz képest +1 óra időeltéréssel kell számolnunk. Görögország fővárosa Athén, nagyobb városai pedig Szaloniki, Pátra, Iráklio, Vólosz, Joánina, Lárisza és Kavála. Az ország mai területén virágzott az ókori görög kultúra, mely ma is sok érdekességet, látnivalót kínál számunkra.

Hogyan juthatunk el Görögországba?

Görögországba repülővel, autóval vagy busszal juthatunk el. Ha repülővel utazunk elég a személyi igazolványunk. Autóval és busszal utazók Szerbián és Macedónián keresztül juthatnak el Görögországba. Aki így utazik szintén utazhat személyi igazolvánnyal mindhárom országba, de az útlevelet is elfogadják. Amire figyelni kell, hogy 90 napon belül ne járjon le a dokumentum érvényessége.

Tipp: Utazz saját autóval és foglalj szállást Görögország északi részén! Részletes ajánlatok itt!

Hova érdemes utazni ha Görögország a cél?

Ez attól is függ mivel utazunk. Busszal vagy autóval népszerűbbek az ország északi részén található tengerparti városok, mint például Thesszaloniki. Itt ókori emlékek és a bizánci építészet remekei is megtalálhatók, de nyaralni, strandolni vágyóknak is ideális választás a város és környéke. Az északi részen érdemes ellátogatnunk az Athosz-hegyre, mely tulajdonképpen egy önálló köztársaságot alkotó félsziget. Semmiképp se hagyjuk ki a híres Olümposz-hegyet, mely az ország legmagasabb hegysége. A görög mitológia szerint itt található az istenek örök lakhelye. A szigetek közül némelyikre akár autóval is eljuthatunk (pl. Korfu, Zakynthos, Kefalónia, Lefkada), míg vannak szigetek melyeket Budapestről közvetlen repülőjárattal is elérhetünk (Kréta, Rodosz, Karpathos, Santorini, Mykonos). Ha tehetjük, látogassunk el Athénba is, ahol megcsodálhatjuk az Akropoliszt.

Mikor ajánlott Görögországba utazni?

Az éves átlaghőmérséklet 25°C körüli, így gyakorlatilag bármikor kellemesen tudunk kikapcsolódni, kirándulni, várost nézni. A strandolás és nyaralás július, augusztus, szeptember hónapokban ideális, mivel ekkor 35°C körüli a hőmérséklet. A nyári főszezonban nagy az érdeklődés a kiadó szálláshelyek felé, ezért az árak is magasabbak ilyenkor. Augusztus végén valamint szeptember elején még nyári az idő, de kezdenek ereszkedni az árak. Tájékozódj a görög szigetvilág aktuális szállás árairól és foglaltságról itt!

Görögország túl messze van? Kattints ide és nézd meg melyik a Magyarországhoz legközelebbi tengerpart.