Booking.com

Horvát autópályadíj 2021: tudtad, hogy Horvátország autópálya matrica helyett fizetőkapus rendszert üzemeltet? Nézd meg mennyibe kerül a főbb úti célok autópálya díja 2021-ben, hiszen Horvátország idén is szeretettel várja a turistákat. Ezek a beutazás szabályai.

Ha még nincs meg az idei szállásod, foglald le mielőbb itt.


Horvát autópályadíj 2021-ben személygépkocsival

Személyautóval Letenye felől, azaz a magyar M7-es autópálya Nagykanizsa irányából érkezve, néhány népszerűbb célpont autópálya díja egy irányba a következőképpen alakul. Letenyénél a határt átlépve a horvát oldalon Goričan településtől indul az A4 autópálya. 1 horvát kuna (kn) ≈ 47 Ft.

Úti cél az Isztriai-félsziget:

A4 Goričan – A9 Pula: 178 kn

A4 Goričan – A9 Umag: 192 kn

A4 Goričan – A6 Rijeka: 114 kn

Krk híd díja (Krčki most):

korábban fizetős volt, most ingyenes!

Rab, Pag szigetek felé:

A4 Goričan – A1 Žuta Lokva: 104 kn

Zadar és környéke:

A4 Goričan – A1 Zadar 1: 165 kn

A4 Goričan – A1 Zadar 2: 169 kn

A4 Goričan – A1 Šibenik: 196 kn

Split, Makarska és Dalmácia (Brač, Hvar):

A4 Goričan – A1 Dugopolje (Split): 225 kn

A4 Goričan – A1 Zagvozd (Makarska): 248 kn

A4 Goričan – A10 Čarapine (Dubrovnik): 276 kn

A fenti autópálya díjak egy irányra vonatkoznak és tájékoztató jellegűek. A legpontosabb aktuális információkat mindig a horvát autópálya kezelő (HAC) honlapjáról érhetjük el a következő linkre kattintva: HAC.

Tipp: próbáld ki ezt az interaktív térképet, ahol árkalkulátort is találsz, valamint meg tudod nézni hol található pihenőhely, benzinkút útközben.

Még nem döntötted el merre indulj? Tájékozódj látnivalókról, strandokról ide kattintva: Poreč, Pula, Rovinj, Opatija, Krk sziget, Rab sziget, Zadar

Hol és hogyan fizetjük a horvát autópálya díját?

Horvátországban fizetőkapus rendszer működik az autópályákon, így autópálya matrica vásárlásra nincs szükség. Az autópályára való belépéskor kapunk egy bizonylatot, melyet kilépéskor/kihajtáskor felmutatunk és az alapján fizetjük az igénybe vett autópálya szakasz árát. Az autópálya díj fizetése tehát kihajtáskor történik.

Horvátország autópálya hálózat térkép

Milyen fizetési módok közül választhatunk a horvát autópálya használatakor?

Amennyiben készpénzben szeretnénk fizetni, euróban vagy kunában van rá lehetőségünk. Fizetni lehet még bankkártyával a következő kártya típusokkal: VISA, Master Card, Maestro, Diners Card, American Express, INA kártya, MOL kártya – valamint ENC készülék segítségével.

Homokos tengerpart Horvátország területén? Kattints és bogarászd át ezt a szuper listát.

ENC készülék: segít elkerülni a dugót a horvát autópályán

ENC készüléknek nevezik azt a horvát autópálya kütyü néven emlegetett kis eszközt, melynek segítségével elkerülhetjük a nyári tumultusban a várakozást a fizetőkapuknál. Aki ENC készülékkel rendelkezik, kihajtáskor külön sávot vesz igénybe, melyen elegendő csak lassítva áthaladni, hogy a kapu felett elhelyezett érzékelő leolvassa és regisztrálja az autóban elhelyezett kütyüt. Leginkább akkor javasolt ilyen készüléket vásárolnunk, ha rendszeresen utazunk Horvátországba, de abban az esetben is jól jön ha szeretnénk elkerülni a dugót.

Kiemelt kép: pixabay

Frissítve: 2021. 05. 12.