Booking.com

Advent Zágrábban: a zágrábi karácsonyi vásár többször is elnyerte már a legjobb adventi vásár címet Európában. Te már jártál Zágrábban advent idején? Ilyenkor is érdemes meglátogatni a várost, hiszen viszonylag közel helyezkedik el Magyarországhoz (Budapesttől pl. 340 km), a vásárt járva pedig nagyszerű hangulatban szerezhetünk be különleges ajándékokat.


Zágráb Horvátország fővárosa

Horvátország fővárosa, Zágráb – horvátul Zagreb – az utóbbi években karácsonyi vására miatt került reflektorfénybe. Autóval érünk oda leghamarabb, hiszen a határtól végig autópályán haladunk, de utazhatunk busszal (pl. FlixBus) vagy vonattal is (MÁV). Pécsről a Máv forralt borozással egybekötött adventi különjáratot is indít!

Tipp: Tölts el egy éjszakát Zágrábban, hogy legyen időd megismerni a várost és hangulatát. Zágrábi szállások ide kattintva elérhetők!

Zágráb a karácsonyi vásár idején

Az Adventi vásár Zágráb több terén, utcáján zajlik. A karácsonyi díszkivilágítás mellett ilyenkor koncertek és különböző kulturális események gondoskodnak az idilli hangulatról. Mint minden évben, 2019-ben is egy-egy főbb témára összpontosítanak, így idén A diótörő balett valamint a horvát kulturális örökség kap kitüntetett figyelmet.

A karácsonyi vásár kezdete

Zágrábban a karácsonyi vásár 2019. november 30-án veszi kezdetét és egészen 2020. január 7-ig tart.

Az adventi programok helyszínei

Zágráb főtere, a Jelačić tér

A város központi terén, a Jelacic téren, egy színpadot állítanak fel, ahol különböző zenészek, kórusok gondoskodnak a karácsonyi hangulatról. Itt helyezik el a város karácsonyfáját és a nagy adventi koszorút is a négy gyertyával.

Kézműves vásár a Jelačić téren

Az ünnepi hangulat mindenkit magával ragad míg a helyi kézművesek vásárában nézelődik. Nagyjából 20 házikót helyeznek itt el ilyenkor, melyeket ünnepi világítással és Zágráb város különböző motívumaival díszítenek. A portéka között találhatunk fából és szövetből készült kézműves termékeket, kézzel festett termékeket, üveg és kerámia termékeket, fából készült festett fa játékokat, stb. Ezen kívül találkozhatunk helyi borászok boraival valamint ha megéhezünk/szomjazunk vendéglátóipari egységekben kóstolhatunk bele a helyi specialitásokba.

Advent Zágrábban: Még nincs szállásod? Belvárosi apartmanok itt!

Európai tér, a fiatalság kedvenc helye

Szintén a város központjában található az Európai tér, mely advent idején a fiatalok gyülekezőhelye. Koncertek, kiállítások, különböző attrakciók gondoskodnak itt a pezsgésről. Ugorjunk be forralt borozni, szórakozni egy jót!

Zrinjevac park a zenei pavilonnal

A Zrinjevac park közepén egy zenei pavilon áll, mely egyébként minden évszakban csodálatos, ilyenkor advent idején viszont különösen. A 220 darab platánfa ugyanis csak ilyenkor kapja meg díszes téli ruháját, több száz apró lámpa formájában. A klasszikus zenén kívül itt is élvezettel vethetjük bele magunkat a szuvenírek vásárlásába valamint harapnivalók kóstolásába.

Zágrábi hostelek! Kattints a legolcsóbb szállásokért.

Strossmayer sétány és a Vranyczanyeva utca

Zágráb egyik legromantikusabb helyszínén mindennapos zenei koncertek, DJ-k, képzőművészeti műhelyek gondoskodnak a látogatók élménnyel teli időtöltéséről. Látogassatok el ide gyerekkel is, talán beleakadtok egy jó kis kézműves foglalkozásba. Emellett remek az ételek és italok kínálata is.

Ledeni park a jégkorcsolya szerelmeseinek – Tomislav király tere

Varázslatos idilli hangulat vár a jégen. Jobbnál jobb zenei aláfestés biztosítja az örömteli korcsolyázást, de a gasztronómiai élvezeteknek is áldozhatunk itt.

Múzeumok, hangversenytermek adventkor

Ki-ki meg tudja találni az érdeklődésének megfelelő zenei műsort vagy kiállítást. Jellemző, hogy advent idején a város főbb kiállítótermei, múzeumai, galériái és koncerttermei külön műsorral készülnek, mint ahogyan a nagyobb templomok vagy a zágrábi katedrális is várja az érdeklődőket. Javasoljuk, hogy a további részletekért látogasd meg az adventzagreb.hr oldalt.

Találj szállást Zágrábban most!

Booking.com

Inkább nyáron utaznál Horvátországba? Érthető… Itt találod az összes Horvátország témájú cikket az utipakk.hu oldalon.