Booking.com

Medulin az Isztriai félsziget csücskében található település. Elsősorban homokos tengerpartjáról híres, ha azonban látnivalók után kutatunk, akad program bőven. Összegyűjtöttünk néhány érdekes lehetőséget, amit nyaralásunk idején beiktathatunk két strandolás közé.


Izgalmas programok, érdekes látnivalók Medulinban

Adrenalin Park, Medulin

Kiváló szórakozásban lehet részünk ha ellátogatunk a 2016-ban nyílt parkba, mely 12 ezer négyzetméteren várja látogatóit. A sűrű tölgyerdőben található parkban reggel 9-től este 11-ig kalandozhatunk különféle pályákon. Mindenkinek ajánlott aki friss levegőre és adrenalinra vágyik.

Medulini tengeralattjáró

Ha te is kíváncsi vagy milyen Medulin a tenger mélyén, íme egy remek lehetőség, hogy benézz a világ egyik legnagyobb akváriumába. A tengeralattjáró belseje turisták részére lett kialakítva, külseje pedig az igazi tengeralattjárókkal egyező. A kirándulás 45 perces, a szerkezet a Holiday hotel előtti strandról indul.

Kamenjak-fok

Ha Medulinban nyaralsz, ezt ne hagyd ki. Ezen a helyen a legtisztább a tenger vize, 1996. óta pedig védett területként tartják számon. A sziklás, tagolt part rengeteg kis öböllel vár, ahol a zsúfolt strandokhoz képest igazán lenyűgöző, nyugalmas környezet fogadja az ide látogatókat. A félszigetet szervezett kirándulás keretében is meglátogathatod, melynek során az élővilágával is megismerkedhetsz. (A fenti kiemelt képen a Kamenjak-fok látható. Fotó: pixabay)

Booking.com

Porer sziget világítótornya

Az apró Porer sziget a nyílt tengeren fekszik és világítótornyáról ismert. Szervezett hajókirándulás keretében közelíthetjük meg.

Hajókirándulás a Medulin közeli szigetekre

Medulin közelében összesen 11 lakatlan szigetecske van, ahol az érintetlen természettel találkozhatnak a látogatók. A három kis sziget, melyet hajókirándulások alkalmával leggyakrabban látogatnak: Ceja, Levan, Bodulas – itt gasztronómiai egységek is rendelkezésünkre állnak, éppen ezért egésznapos kirándulásra ajánlottak. Levan szigeten homokos partszakasz is van, kisgyermekes családoknak tökéletes helyszín.

Panoráma repülés Medulin felett

Medulint és környékét lehetőséged van a magasból is áttanulmányozni, garantáltan lenyűgöző látványban lesz részed. A Delic Air szervezésében 15 vagy 30 perces repülés választható.

Pula városa

A legközelebbi város Medulin környékén és egyben az Isztria legnagyobb városa. Medulintól kb. 10 km-re találjuk észak felé. Medulini nyaralásunk alatt jó program ellátogatni a városba, megismerni nevezetességeit, látnivalóit. A város leghíresebb látnivalója az Amfiteátrum, mely az antik időkből maradt ránk, manapság koncertek helyszíneként is szolgál.

Medulin híres homokos strandja: Bijeca

Medulin azon ritka isztriai települések közé tartozik, mely homokos stranddal is büszkélkedhet. Mivel Magyarországhoz viszonylag közel helyezkedik el, sok kisgyermekes család kedvencévé vált már. Ha te is homokos strandon szeretnéd kipihenni az év fáradalmait és ragaszkodsz Horvátországhoz, bogarászd át ezt a szuper listát, mely 20 horvátországi homokos strandot tartalmaz.

????

További érdekességek az Isztrián: Az Isztria 10 eldugott természeti kincse

Booking.com