Booking.com

Régiók szerint mutatjuk be Horvátország homokos tengerpartjait és gyerekbarát strandjait. Te már tudod hol nyaralsz? Ez a 20-as lista segít választani.

Horvátország homokos partszakaszai, strandjai a tengerpart teljes hosszán megtalálhatóak. Igaz, hogy többen rajonganak a kristálytiszta vizű kavicsos vagy sziklás partért, kisgyermekes családok számára mégis nagy öröm a homokkal borított strand. A szülők a lassan mélyülő vízben biztonságban tudhatják gyermekeiket, akik buzgón vethetik magukat bele a homokvárak építésébe. Találd meg te is a kedvenc homokos strandodat Horvátországban!


Horvátország homokos strandok az Isztrián

1. Medulin, Bijeca 

Az Isztriai félszigeten fekvő Medulini riviéra homokos strandokban bővelkedik, hazánkhoz való közelsége miatt pedig különösen jó választás lehet gyerekkel utazók számára. A Bijeca elnevezésű homokos strand egy kilométeres szakaszon húzódik a tengerparton, környékét kávézók, boltok, éttermek övezik, a strandolók pedig sporteszközöket is bérelhetnek.  Olvasd el medulini programajánlónkat is!

2. Pješčana uvala

A Medulini riviéra másik kiemelkedő települése, melynek a neve is homokos voltára utal (Pješčana uvala = homokos öböl). Ezen a strandon árnyékot adó fák is találhatóak, melyeknek köszönhetően akár egésznapos strandolásra is vállalkozhatunk.

3. Vrsar, Koversada

Ha nem vagy szégyenlős… A település Poreč és Rovinj között helyezkedik el, közvetlen közelében található a Koversada nevű strand, mely az egyik legismertebb naturista kemping területén fekszik 5 km hosszan a part mentén. Több szakasza van, középen kapott helyet a homokos strand, mely nagy népszerűségnek örvend, de van betonozott és sziklás része is és van olyan szakasz, ahol kutyák jelenléte is engedélyezett.

Még több homokos strand az Isztrián itt!

Szállásajánlatok 7 éjszakára, irány Medulin!

Booking.com

Horvátország: a Kvarner-öböl homokos strandjai

4. Opatija, Lido

Az egyetlen homokos strand a környéken a Lido nevet viseli. Opatija (=Abbázia) központi részén találjuk, a hotelek és turisztikai egységek közvetlen közelében. A strandról gyönyörű látvány nyílik a Kvarner-öbölre. Az Angiolina park mellett van, így ha épp meguntuk a strandolást akár egy kellemes sétát is tehetünk. Horvátország homokos tengerpartjai közül talán ez a régió található legközelebb Magyarországhoz.

5. Krk-sziget, plaža Pećine

Ezt a nagyszerű homokos strandot Krk-sziget északkeleti részén, Šilo nevű kis településen találjuk. A strand mögött sétány található mely a kikötőbe vezet. Kiváló tulajdonságai miatt büszkén viseli a Kék zászlós címet.

Még több információ Krk szigetről itt!

Booking.com

6. Rab, Rajska plaža

Horvátország homokos tengerpart tekintetében igazi kincseket őriz Rab szigeten. A Rajska plaža Rab sziget legismertebb strandja, homokos tengerpartjával és sekély vizével nagy népszerűségnek örvend. A sziget északi részén található. 1,5 kilométeres hosszával Lopar legnagyobb és legnépszerűbb strandja. Vizének minősége, környezetvédelme és biztonsága tette lehetővé, hogy viselheti a Kék zászlós címet.

7. Rab, Livačina

A fentebb leírt Rajska plaža közvetlen közelében van. Nagyon népszerű a fiatalság körében, mert sok a szórakozási lehetőség. A látványosan kialakított strandon röplabdázhatunk vagy különböző sporteszközöket bérelhetünk. Kisgyermekkel érkezők részére Rab szigete maga a paradicsom.

Nyaralás Rab szigeten itt!

8. Pag, Prosika 

A sziget és Pag város Prosika nevű strandja részben homokos, részben apró kavicsos. Lassan mélyülő vizével a kisgyermekes családok nagy kedvence. Úszni nem tudó felnőttek részére is ideális lehet. A strandot éttermek, kávézók övezik és adott a lehetőség különféle sporteszközök bérlésére.

9. Pag, Prnjica

Pag sziget másik kedvelt homokos strandja a Prnjica nevet viseli és a Pagi öbölben (Paški zaljev) helyezkedik el. A strand nagyjából egyforma távolságra van Novalja, Gajac, Mandre és Kolan településektől. Vize sekély és még több tíz métert befelé sétálva sem éri el a 150 cm mélységet. A strandolók minden igényét kielégítő vendéglátó egységek itt is rendelkezésünkre állnak.

10. Pag, Babe

Novaljatól nyugatra találjuk a Babe strandot, mely homokos partjával és kellemes, langyos vizével vonzza a látogatókat. A strand közelében az utóbbi években vendéglátóipari egységek épültek és egyre több a rekreációs lehetőség. Mindenképp érdemes meglátogatni, ha valami különlegesre vágyunk.

11. Pag, Planjka (Trinćel)

A strand Novalja településtől északra található. Partjait finom homok fedi. Rendezettségének köszönhetően már 2004-től viseli a Kék zászlós címet. Ezen kívül több díjat is nyert, mint például a legszebb és a legrendezettebb adriai strandnak járó díjat.

Booking.com

Horvátország: Dalmácia homokos tengerpart

12. Privlaka

A Dalmácia északi részén található kis település több stranddal rendelkezik. Sekély vizük hamar felmelegszik és ideális helyszínt nyújt kisgyermekes családok nyaralásához. A településen csak homokos parttal találkozhatunk, melynek vize akár már májustól eléri a kellemes hőmérsékletet. Ezen kívül a település gyógyiszapjáról is ismert.

13. Nin, Kraljičina plaža

3 km hosszan terül el az úgynevezett Nini lagunában, Nin városka közelében. Homokos voltáról és gyógyiszapjáról ismert, Horvátország legnagyobb gyógyiszap lelőhelyeként tartják számon. Az iszapot terápiás célokra használják különböző betegségekre (pl. reuma) már negyven éve. A strand nagyszerű lehetőségeket kínál a szórakozni vágyó látogatóknak is.

14. Dugi otok, Sakarun

Igazán különleges homokos strand. Tiszta vize semmihez sem fogható. Hossza 800 méter, vize sekély, ezért tökéletes helyszín gyerekeknek. A strandolók számára vendéglátóipari egységek is elérhetők, itt tehát tényleg minden adott a tökéletes kikapcsolódáshoz.

Booking.com

15. Murter, Slanica

A szigeten található strandnak van homokos és sziklás része is. Különböző szórakozási lehetőségek is rendelkezésünkre állnak, így pl. van vízicsúszda és strandröplabda pálya. Az egyik legnépszerűbb és legszebb strand a környéken, bárok, éttermek és vendéglátóipari egységek övezik. Ha autóval érkezünk, akkor délután 5-ig parkolási díjat kell fizetnünk.

16. Split, Firule

A Firule öbölben található strand 240 m hosszan terül el. Nyáron tele van fürdőzőkkel, de még télen is akad egy-két vállalkozó szellemű személy. Az öböl széltől védett helyen található, ezért vize kissé melegebb. Finom homokos partja és adottságai miatt különösen vonzó a gyermekkel érkezők részére.

17. Omiš, Velika plaža

Omiš legnépszerűbb és legnagyobb strandja a városka központi részén kapott helyet. Ideális választás fiataloknak vagy gyermekkel érkezők számára. Számos sportolási lehetőség közül választhatunk és sokak szerint ez a legjobb horvátországi strand. Sekély vizében sokáig gyalogolhatunk a tenger belseje felé.

Booking.com

18. Korčula, Lumbarda

Korčula sziget keleti részén található Lumbarda település, mely több homokos stranddal is rendelkezik. Közülük mindegyik nagyon népszerű, ezért javasolt korán érkezni, hogy időben le tudjuk foglalni az árnyékos helyeket.

19. Lopud, plaža Šunj

A romantikus kis Lopud sziget déli részén található ez a remek homokos strand. Partja lassan mélyül, több mint 100 métert kell befelé sétálnunk, hogy úszhassunk egy jót. A strand hátterében csodás fenyőerdő nyújt árnyékot a pihenőknek.

20. Dubrovnik, Sveti Jakov

Az egyik legszebb dubrovniki strand. A város központjától egy kilométerre fekszik, ideális választás ha egy kicsit el akarunk vonulni a városi forgatag zajától.  Homokos strand, de vannak kavicsos részei is. Kalandvágyók és lazításra vágyok is kedvelik.

? ?

Te melyiket választanád?