Booking.com

Olaszország kisgyerekkel utazók részére igazán jó választás, különösen az északi régió. Egyrészt, mert viszonylag rövid idő alatt saját kocsival is megközelíthetjük, másrészt mert homokos partszakaszokban bővelkedik az Adriai tenger ezen része. Az éttermek jellemzően gyermekbarát kialakításúak és szinte minden üdülőfaluban találunk gyermekeknek szóló szórakozási lehetőséget, mint pl. vidámpark. És ne feledkezzünk meg az olasz fagyiról sem.

Utazás Olaszországba saját kocsival

Mivel a saját autóval való utazás nagy szabadságot biztosít számunkra, akkor és ott tarthatunk pihenőt, amikor épp akarunk. Nem kell sem menetrendhez, sem más utasokhoz alkalmazkodnunk. Gyerekkel utazni nem mindig egyszerű, velük valószínűleg a saját autós utazás a legjobb. Persze dönthetünk a repülős út mellett is, ha inkább délebbre ereszkednénk.

Olaszország északi része – homokos partszakaszok sora

Ha saját autóval indulunk nyaralni, akkor elsősorban az Észak-adriai partvidék ajánlott gyermekkel utazóknak. Egyrészt, mert közelebb van hazánkhoz, így akár 6-7 órás autóút után megérkezhetünk (500-700 km). Másrészt, mert sok homokos partszakaszt találunk itt, valamint rengeteg érdekességet, szórakozási lehetőséget. Az Adria északi partján található települések közül Lignano, Bibione, Caorle, Porto Santa Margherita, Lido di Jesolo, valamint Cavallino erősen javasoltak. A kisgyermekek itt egész nap építhetik homokváraikat, míg a szülők nyugodtan kikapcsolódhatnak. A homokos part itt jellemzően lassan mélyül, így a gyerekek biztonságban vethetik bele magukat a játékba.

Tipp: foglald le szállásodat az Észak-adriai régióban itt!

Látnivalók, érdekességek

Ha az időjárás mégsem teszi lehetővé az egész napos strandolást (vagy már unjuk?), Olaszországban számos látnivaló akad utunkba. Az Észak-adriai régióban pl. Velence az a hely, amely kicsiknek és nagyoknak egyformán érdekes, szokatlan és persze lenyűgöző. Ha nem szeretnénk messzire utazni, általában az üdülőtelepüléseken is találunk gyermekeknek szóló élményparkot, állatkertet, vidámparkot stb. Bibione mellett pl. Lignano Sabbiadoro várja a kisebb és nagyobb gyerekeket egy jó kis mókázásra.

A híres olasz konyha

Ha Olaszország mellett döntünk, az étkezést tekintve egész biztosan nem kell aggódnunk. A gyerekek is és a felnőttek is meg fogják találni az ínyükre való falatokat. Gondoljunk csak a jobbnál jobb pizzákra és tésztaféleségekre, az olasz kávéra vagy fagyira. Talán nem is lesz elegendő egy hét nyaralás, hogy minden finomságot végigkóstoljunk.

Kiemelt kép: Caorle, pixabay