Booking.com

Sok kisgyermekes család örömére, az Isztrián is vannak homokos strandok! Mivel Magyarországhoz közel esik ez a régió, viszonylag rövid autózás után bele is vethetjük magunkat a homokvárak építésébe. A következő településeket, strandokat érdemes felkeresni ha fontos a homokos part.

A következő homokos strandokat ajánljuk figyelmedbe:

Zambratija, Pješčana plaža

Umag fölött található kis településen, Zambartijaban bújt meg ez a fantasztikus homokos strand. Érdekessége, hogy a homokos részek közül időnként egy-egy szikla bukkan elő, de van olyan része, mely teljesen homokos. Továbbá van betonozott része is, így sok szempontból előnyös a kialakítása. Bárok és vendéglátóegységek veszik körül.

Umag, Glavna plaža

Umag főstrandja, mely Punta településen található szintén rendelkezik homokos partszakasszal. Mivel partja sekély, vize lassan mélyül, kiválóan alkalmas kisgyermekek részére, akik az árnyékot adó fák alatt pihenhetnek két lubickolás között.

Rovinj, Plaža Veštar

Rovinj város Veštar strandja nyugalmas kis öbölben helyezkedik el, mely természetes homokkal van borítva. A víz ezen a helyen kifejezetten sekély, legnagyobb részt homokos a part és a meder, mely fokozatosan mélyül. A strand a Veštar kempingen belül található, ezért a belépés fizetős. A kemping mesés vízparti mobilházakkal várja vendégeit.

Fažana, Plaža Bi Val

Fažana Pula közelében helyezkedik el, maga a Bi Val strand pedig a Bi Village kempingen belül található. Erről a szuper strandról csodás kilátás nyílik a Brijuni szigetekre, ahova akár kirándulhatunk is nyaralás alatt. A strand durvább homokkal borított és lehetőségünk van nyugágyat, napernyőt bérelni.

Medulin, Bijeca

Egyik legismertebb homokos parttal rendelkező strand az Isztrián Medulinban található. Medulin gazdag turisztikai kínálattal rendelkezik, szálláshelyek sora nyújt az itt pihenőknek maximális kikapcsolódást. A homokos part egy kilométer hosszan várja a kisgyerekkel érkezőket.

Pješčana uvala

Medulin közvetlen közelében található a Pjescana uvala strand, mely egy homokos öbölben helyezkedik el. Ez a strand nem kifejezetten az a finom, aprószemcsés homokkal rendelkezik, inkább kicsit durvább, partja viszont lassan mélyül, így a kisgyermekes családoknak jó választás lehet.

Premantura, Kamenjak fok

Kamenjak fok vagy horvátul rt Kamenjak többnyire sziklás partjáról ismert, mely csodaszép látványt nyújt a kristálytiszta tenger vizével együtt. Kevésbé ismert, hogy a 30 kilométernyi természetvédelem alatt álló part homokos szakaszokkal is rendelkezik. Ezek apró eldugott öblök, melyek a sziklák között bújnak meg, igazán különleges hangulatot teremtve. Többségében viszont a part ezen a helyen lapos sziklákkal várja a napozni vágyókat.

Opatija, Plaža Slatina

Opatija vagy Abbázia fő strandja a Slatina nevet viseli. Egyik része betonozott, míg másik része homokos. A strand minden igényt kielégít a környező vendéglátó egységeknek köszönhetően. Ezen kívül bérelhetünk itt sport eszközöket, nyugágyat, napernyőt és a tenger sós vizét tussal lemoshatjuk fürdőzés után.

Szállásajánlatok 7 éjszakára az Isztrián:

Booking.com

További strandok az Isztrián itt. Ha nem a homokos part a cél, akkor érdemes átbogarászni ezeket a vízparti szálláshelyeket az Isztriai félszigeten.