Booking.com

Az Isztriai félsziget tengerpartja tele van jó kis strandokkal, melyek nagy része eldugott helyen, turisták tömegétől távol helyezkedik el. Tudd meg melyik strand ideális a magányt keresők számára, melyik strandon gyülekeznek az adrenalint kedvelő pihenők és hogy merre is érdemes indulni kisgyermekkel vagy épp házi kedvencünkkel. Ha nem csak strandolni szeretnél, nézz szét a környéken: Az Isztria 10 eldugott természeti kincse

1. Katoro, Umag közelében

Umag központjától 3 km-re helyezkedik el a gyönyörű Katoro strand, melyet fenyőerdő ölel. Ez a kihagyhatatlan apró kavicsos strand szórakozási és vendéglátói egységekkel várja látogatóit, így akár egy egész napot is gondtalanul eltölthetünk itt. Ezen kívül néhány népszerű vízi sportot is kipróbálhatunk. A strandnak van betonozott és sziklás része is.

Tipp: Szállj meg a népszerű Sol Katoro Apartmanban, mely csupán 100 m távolságra van ettől strandtól. Nézd meg a szabad férőhelyeket itt!

2. Sol Polynesia

Szintén Katoro településen található ez a hosszú strand, melynek köves, kavicsos és homokos része is van.  Éppen ezért ideális választás kisgyerekkel strandolóknak vagy az idősebb korosztály számára. Mozgáskorlátozottak számára speciálisan kialakított lejáróval rendelkezik. A strand egy része nudisták számára van fenntartva.

Tipp: válassz olyan szálláshelyet, ahonnan kényelmes sétával pillanatok alatt a strandra érsz. Ilyen pl. a Jadran Apartman, néz utána a szabad férőhelyeknek itt!

3. Lanterna, Poreč és Novigrad között

Poreč és Novigrad között található a Lanterna nevű strand, melynek van kissé vad sziklás része, ugyanakkor zuhanyokkal, nyugágyakkal felszerelt és van apró kavicsos része is a fiatalabb korosztályra tekintettel. A strandon többféle sportot is kipróbálhatunk, például strandröplabdázhatunk és bérelhetünk jetski-t vagy szörfözhetünk. Kutyákkal érkezők részére elkülönített részt tartanak fenn.

4. Koversada strand, Vrsar

Nudisták számára keresve sem találhatunk ideálisabb helyet. A Vrsarban található naturista strand története egészen 1961-ig nyúlik vissza, amikor a strand mai területén lerakták a nudizmus alapköveit. Azóta ezt a strandot nem csak Horvátország, de egész Európa legnagyobb nudista strandjaként tartják számon. Felszíne többnyire sziklás, néhol betonozott részekkel. Sok kis eldugott öböllel rendelkezik, melyekben a tenger vize sekély. A strand egy részét gyermekek számára rendezték be.

5. Lone öböl, Rovinj

Rovinj méltán lehet büszke Zlatni rt nevű védett erdejére, melynek öbleiben csodaszép strandok bújnak meg. Az apró kavicsos strandok nem véletlenül vonzzák látogatók sokaságát a Lone öbölbe. A helyszín ideális kisgyermekes családok részére, míg a kalandvágyók számára sziklamászási lehetőség is van. Aki inkább magányra vágyik, az is egészen biztosan megtalálja a maga kis eldugott zugát a sziklák között. A Lone öbölből egyedülálló kilátás nyílik Rovinj óvárosára és a Katarina szigetre.

Booking.com

6. Mulini, Rovinj új strandja

A Mulini nevű strand nemrég lett kialakítva Rovinj városi részén. Egy luxus strandról van szó, mely számos pihenést szolgáló egységgel valamint zöld területekkel várja látogatóit. Mozgáskorlátozottak számára speciálisan kialakított vízparti lejárókat telepítettek.

7. Havajska plaža, Pula, Verudela félsziget

Pulában, a Verudela félszigeten rejtőzik ez a csodás strand, mely nagy hullámairól ismert. Fokozatosan mélyülő partja miatt ideális kisgyermekes családok számára is. A gyerekek a sekély vízben gondtalanul pancsolhatnak, míg aki adrenalinra vágyik a közeli sziklákról ugorhat a tengerbe. A magas hullámok miatt ez a környék legkedveltebb strandja a fiatalok körében.

8. Kamenjak a Premantura félszigeten

A vad természetet kedvelők fogják ezt a strandot igazán élvezni. A tengerpart sziklás, a tenger vize kristálytiszta, tömeg nincs. A Kamenjak szirt védett természeti környezetben helyezkedik el, a helyszín tömegközlekedéssel nem is közelíthető meg. A Premantura félsziget az Isztria legdélebbi csücske, itt 30 km hosszan nyúlik a tagolt part, mely számos festői kis öblöt és szigetecskét rejt. Kisgyermekes családok a homokos szakaszokat részesítik előnyben, míg a napozás szerelmesei a sziklákon nyújtóznak. A Kamenjak búvárok kedvelt helyszíne gazdag tenger alatti élővilága miatt és a szörfösök is szívesen lovagolják hullámait.

9. Bijeca strand, Medulin

Medulin legismertebb strandja, a Bijeca, mely egy kilométer hosszan terül el a tenger partján. Fokozatosan mélyülő partja homokos, emiatt kisgyermekes családok kifejezetten kedvelik. A strand mögött árnyat adó fák találhatóak, így itt akár egész nap tartózkodhatunk. Medulin sok más programlehetőséget kínál, melyről a következő cikkben írtunk: Nyaralás Medulinban: programok és szórakozási lehetőségek

10. Girandella, Rabac

Rabac apró kavicsos strandja a Girandella nevet viseli. Sűrű fenyőerdő veszi körbe, így napozás után a fák árnyékából élvezhetjük a Kvarner öbölre nyíló csodás kilátást. A strand egy része mozgáskorlátozott látogatók számára is megfelelő kialakítású.


Homokos strandot keresel?

Az Isztria homokos strandjai itt!
Horvátország legjobb homokos strandjai itt!