Booking.com

Krk sziget nagy előnye, hogy közel van Magyarországhoz, ráadásul 2021-ben a Krk híd díja ingyenes lett, a korábbi fizetendő díjat eltörölték. Krk sziget sok látnivalóval vár, hangulatos strandok, igényes szállások járulnak itt hozzá a pihentető nyaraláshoz. Sok a gyerekbarát strand és érdekes látnivaló, gyönyörű a természeti környezet. Krk sziget települései is gondoskodnak róla, hogy a nyaralás igazi élmény legyen. Ugrás ide: Krk-sziget strandok


Krk sziget a Magyarországhoz legközelebbi horvát sziget

Krk sziget a Kvarner öbölben található, az Adriai tenger északi részén, s egyben Magyarországhoz a legközelebb található horvát sziget. A szárazfölddel híd köti össze. Ilyen szempontból tehát ideális választás, hiszen gyorsan és egyszerűen megközelíthető. Az 1430 m hosszú híd használatáért 2021-ben már nem számolnak fel behajtási díjat. Nézzünk egy gyors autópálya díj számítást, ha saját személygépkocsival utazunk.

Tipp: foglald le a legjobb apartmant Krk szigeten! Ellenőrizd a szabad helyeket most!

Krk sziget autópályán

Autópályán haladva Magyarországról 500-600 km autózásra lesz szükségünk, hogy megérkezzünk Krk szigetre. Letenye felől előbb Zágrábig kell haladnunk (2021-ben 44 kn), majd a Rijeka táblát követni az A6 autópályán, ahonnan az Oštrovica kijáraton hajtunk ki (2021-ben 61 kn). A szárazföld és Krk sziget közötti híd használata korábban fizetős volt, 2021-ben díjmentes. Személyautóval összesen oda-vissza irányt számolva 210 kn az autópálya díja, ez kb. 10.000 Ft-nak felel meg. Ehhez még természetesen hozzá kell adnunk az üzemanyag árát, hogy megkapjuk az útiköltség teljes összegét.

Hotel árak és foglalás Krk szigeten itt!

Krk sziget települései

Krk sziget összesen 68 településsel büszkélkedhet, melyek közigazgatásilag községekbe rendeződnek. A sziget “fővárosa” szintén a Krk nevet viseli. A nyaralók körében legismertebb és legkeresettebb települések Omišalj, Malinska, Njivice, Šilo, Baška, Dobrinj, Vrbnik, stb.

Látnivalók Krk szigeten

Krk sziget látnivaló tekintetében változatos képet ad. Kulturális és történelmi látnivaló akad bőven az óvárosi részeken, ahol kiállításokat is megtekinthetünk. Ha jobban érdeklődünk a természet iránt tanulmányozhatunk akváriumban élő vízi lényeket, meglátogathatjuk Krk cseppkőbarlangját, hajókázhatunk a környéken vagy körbejárhatjuk a szigetet kerékpárral. És akkor a strandolást és vízi mókát még nem is említettük… A nyüzsgő éjszakai élet kedvelői is meg fogják találni a kedvenc helyüket, mint ahogy a nyugalmasabb éjszakákra vágyó családok is. Íme néhány remek látnivaló, program.

Omišalj, Krk legrégebbi települése

A Krki híd felől érkezve Omišalj településen találjuk magunkat. Omisalj egy domb tetején épült, hangulatos, mediterrán település. Már a történelem előtti időkben is lakott volt. Egyik legfontosabb látnivalója a Főtéren található Szűz Mára mennybemenetele plébániatemplom, és ugyanitt találjuk a városi loggia épületét. Omisaljhoz tartozik a Krki hídat két részre osztó Szent Márk szigetecske is. Ha itt nyaralunk, látogassuk meg a közelben található cseppkőbarlangot, mely az egyetlen látogatható barlang Krk szigeten.

Foglald le Omisalji szállásod itt!

Biserujka cseppkőbarlang, látnivaló a föld alatt

A Biserujka cseppkőbarlang érdekes látnivaló Rudine közelében, Omišalj szomszédságában található. Krk szigeten több ismert barlang is van, de csak ez az egy áll nyitva a látogatók számára. Szuper program egy esős napon, de kánikulában is hűsítő időtöltés. Ne feledjük, hogy a barlangban hűvös hőmérséklet várható, készüljünk megfelelő öltözékkel. A belépő 5 éves kor alatt ingyenes, 5-12 éves korig 20 kn, 12 év felett 30 kn. Nyáron 9-18 h között látogatható.

Mesés hegyi falu: Dobrinj

A szigeten kirándulva érdemes kitérőt tenni és meglátogatni ezt az apró kis hegyi falut. Gyönyörű természeti környezetben helyezkedik el 200 méterrel a tengerszint felett. Innen csodás kilátás tárul elénk a környező öblökre és hegységekre. Központjában található a Szent István plébániatemplom.

Krk város, egy igazi történelmi város

A sziget bármely részén is töltjük nyaralásunkat, Krk városát érdemes meglátogatni. Nagyon sok értékes látnivaló van itt, szinte folyamatosan történelmi emlékek keresztezik utunkat. Az óváros megőrizte egykori külalakját: szűk utcák, sikátorok sorakoznak egymás után. A látnivalók közül kiemelkedik a katedrális épülete kupolás harangtornyával, valamint a Szent Quirinus bazilika. A nyári szezonban pezsgő kulturális élet zajlik, számos kiállítás, koncert és fesztivál szórakoztatja a pihenőket. Ha gyerekkel indultunk városnézésre és már esetleg elfáradtak a történelmi látnivalók, nevezetességek tengerében, pihenésképpen látogassunk akváriumot. Krk városban kettő akvárium is van, ezek a következők:

A legjobb szállások Krk városban, kattints és foglalj itt!

Trópusi akvárium Krk város központjában

Krk szigeten több akváriumot is találunk közülük a Krk városban található Trópusi akvárium egyedülálló módon ismerteti az édesvízi és tengeri trópusi vidékek világát. Halak, kagylók és csigák színes kavalkádja vár itt. Cím: Matije Gubca 1, 51500 Krk. A belépő 5 éves kor alatt ingyenes, 5-12 éves korig 20 kn, 12 év felett 30 kn. Krk városban található még egy akvárium és terrárium:

Akvárium és terrárium Krk városban

Ez a nagyszerű akvárium több mint 300 édesvízi halfaj otthona. A megtekinthető halak Horvátország folyóiban, tavaiban és a világ más részeiről származnak. A terrárium kb. 20 különböző egzotikus állatot mutat be, így pl. kígyókkal, gyíkokkal, krokodilokkal randizhatunk itt. Cím: Ul. Stjepana Radića 2c, 51500, Krk. A belépő 5 éves kor alatt ingyenes, 5-12 éves korig 20 kn, 12 év felett 40 kn.

Egy nyugodtabb városka Krk szigeten: Punat

Punat a hajósok kedvence, viszont történelmi látnivaló itt nem igazán van. Nincs olyan mozgalmas vagy nyüzsgő éjszakai élet sem, ezért ideálisabb gyerekkel nyaraló családoknak. A legenda szerint a Punati öböl bejáratánál egykor híd vezetett Krk városa felé. Két oszlop maradványa ma is látható itt, ez alapján és az 1892-ben tengerből kiemelt vasak alapján állapították meg, hogy egykor valóban állt itt híd. Ilyen módon rövidítették le Krk város polgárai az utat földjeik felé, nélküle körbe kellett volna járniuk a teljes öblöt. Ha már Punatban járunk, látogassuk meg az öböl közepén található Košljun szigetet.

Punat remek választás, foglalj igényeid szerint ide kattintva!

Hajótaxival az apró Košljun szigetre

Košljun szigetecske Punat település közelében nagyon különleges élményt nyújt a látogatóknak. Az apró sziget mindössze 6,5 hektáros területen fekszik a Punat öböl közepén és egy ferences kolostor található rajta. Jelenleg négy múzeum működik a szigeten: régészeti, egyházi, néprajzi és természettudományi. Ha szeretjük kombinálni a történelmi, kulturális és természeti látnivalókat, ez egy remek program Krk szigeten.

Az Adriai tenger élővilágát bemutató akvárium Baška központjában

Különleges módon ismerkedhetünk meg az Adriai tenger élővilágával ha Baška településen ellátogatunk az Akváriumba. Az adriai halak sokaságát itt 21 akvárium mutatja be, 35m3-nyi tengervízben. Itt található az egyik legnagyobb Adriai kagyló és csiga gyűjtemény is: több, mint 100 halfaj és 400 kagyló és csiga faj. Cím: Ul. kralja Tomislava 5, 51523, Baška. A belépő 5 éves kor alatt ingyenes, 5-12 éves korig 20 kn, 12 év felett 30 kn.

A világ egyik legkeskenyebb utcája Vrbnik településen

Vrbnik talán Krk sziget leghangulatosabb települése. Érdekesség, hogy óvárosában található a világ egyik legkeskenyebb utcája, mely mindössze 40 cm széles. Az óváros további látnivalói közül a legjelentősebb a Szűz Mária mennybemenetele templom, ide futnak össze a szűk utcák.

Szuper szállások a hangulatos Vrbnik településen itt!

Kirándulás a környező szigetek valamelyikére

Ha már a szigetet bejártuk, meglátogathatjuk a környező szigetek egyikét is, például egy hajókirándulás keretében. Valbiska kikötőből indulnak a kompjáratok Cres és Rab szigetre. A közeli Isztriai-félszigeten is jókat kirándulhatunk, például meglátogathatunk pár települést a félsziget belsejében, majd le lehet ereszkedni az Isztriai strandok valamelyikére. Még homokos strandot is találunk az Isztrián.


Krk sziget legszebb strandjai

Omišalj – Plaža Pesja

Omišalj apró kavicsos strandja egy öbölben található, gyermekkel nyaralók számára is ideális választás. Az öböl fenyőerdővel övezett, benne röplabda pálya bújik. A közelben parkolási lehetőség van.

Omišalj – Pušća kemping strandja

A kempingen belül homokos strand található, mely kifejezetten kisgyerekkel nyaralók számára előnyös. A strandra gyalogosan be lehet sétálni, nem szükséges belépőt váltani. Behajthatunk kocsival is, ebben az esetben azonban fizetni kell. A strand közelében játszótér is van.

Njivice – plaža Miramare

Ez a strand Njivice fő strandja. Gyönyörű kilátásunk lesz innen a tengerre, ideális hely a teljes kikapcsolódáshoz.

Malinska – Plaža Malin

A Malin öböl Malinska település központja közelében található, a strand a Malin hotel alatt van. Legnagyobb része betonnal fedett valamint kavicsos.

Brzac – Plaža Glavotok

Kiváló strand gyerekes családoknak. Brzac településtől 2 km-re fekszik, autóval megközelíthető. A helyiek is szívesen járnak erre a strandra, valamint kisgyerekes családok.

Punat – Plaža Punta Debij

Punat centrumától mindössze 200 m-re található ez a kavicsos és sziklás strand. A víz itt gyorsan mélyül, ideális lehet búvárkodás szempontjából.

Risika – plaža Sv. Marak

Homokos strand, kisgyerekes családok álma. Krk szigeten ritka az ilyen strand, egyik oldala pancsolós, másik oldala sziklás búvárkodós. minden igényt kielégít.

Šilo – plaža Pečine

Šilo központjában található homokos strand. Mögötte sétány vezet a kikötőbe.

Baška – Vela plaža

Az egyik legismertebb horvát strand, hossza 1800 m. Homok és apró kavics kombinációja borítja, emiatt sok kisgyermekes család látogatja. A strand mögött vendéglátóipari egységek találhatóak.


Szállás Krk szigeten

Tipp: Krk szigetről, Valbiska településnél, komp közlekedik a szomszédos Rab szigetre. Áthajózva Loparban találjuk magunkat, a homokos strandok paradicsomában.

Kiemelt kép: pixabay